четвер, 28 жовтня 2021 р.

Цікаві канікули

 "Бути українцем означає усвідомлювати свою причетність до України і розвивати інтелектуальну, духовну та політичну україноцентричність: внутрішню — ту, яка постає з особистого зусилля кожного з нас, — єдність нашого народу, його земель, культури, історії і майбутнього."

Українська Хартія Вільної Людини

На осінніх канікулах учні нашого класу поїхали на екскурсію в серце Гуцульщини - Верховинський край. Тільки тут можна відчути справжній колорит цього регіону. 

Місцеві музеї зберігають традиції, побут, культуру краю.

У музеї "Хата-стая" діти дізналися про життя гуцулів на полонині, їхній побут, взяли участь у приготуванні бринзи та, навіть, змогли продегустувати сирні продукти. А ще послухати коломийки у неперевершеному виконанні господині обійстя.









У музеї "Гуцульської магії" дізналися про місцевих мольфарів, про їхні надзвичайні здібності, побачили магічні речі почули місцеві примовки на здоров'я та щастя.



В красі Верховини черпали своє натхнення видатні митці минулого та сучасності. Зокрема Іван Франко, Гнат Ходкевич.  Михайло Коцюбинський, який написав повість "Тіні забутих предків", а інший митець Сергій Параджанов зняв геніальний фільм за мотивами цього твору. У Верховині ми відвідали музей фільму. Він знаходиться у тій хаті, де жив режисер.








Немає коментарів:

Дописати коментар