середа, 30 січня 2019 р.
Правильне харчування при грипі
При захворюванні на грип в першу чергу втрачається апетит. Але організму в цей час потрібні не тільки ліки, але і поживні речовини, щоб швидше впоратися з хворобою. Дієта під час захворювання на грип може допомогти впоратися з хворобою і відчувати себе краще. Які продукти і напої корисні при грипі, а від чого потрібно відмовитися під час хвороби, щоб швидше впоратися з грипом і відновитися після хвороби, дізнаєтеся в цій статті.
Які продукти корисні при грипі
Хороше харчування є обов’язковим під час грипу, щоб допомогти імунній системі боротися з вірусом.
Не секрет, що правильне харчування і здорові звички допомагають підтримувати імунітет і здоров’я організму. Але деякі захворювання настільки підступні, що захворіти ними може практично кожна людина. Грип як раз і відноситься до такого захворювання.
Вживання продуктів і дотримання дієти під час захворювання допоможе зменшити ускладнення після грипу, тривалість хвороби і швидше одужати і відновитися після грипу. Як швидше одужати можна почитати докладніше тут.
Дотримання дієти під час хвороби також може знизити неприємні симптоми хвороби: нудоту, блювоту, лихоманку, ломоту та інші симптоми грипу.
Під час грипу корисно вживати:
Відвари лікарських трав;
Свіжий фруктовий сік;
Теплий бульйон, особливо корисний курячий бульйон;
Запечену рибу або не жирне м’ясо;
Легкі овочеві супи;
Кисло-молочні продукти;
Горіхи і насіння;
Бобові;
Яйця;
Цитрусові.
Вживання рідини: супів, бульйонів, соків, води, особливо важливо під час захворювання на грип. При високій температурі є ймовірність зневоднення організму, що в свою чергу може призвести до ускладнень і розвитку інших хвороб.
Вживання рідини допомагає вивести з організму велику кількість токсинів. Тепле пиття і теплі бульйони також допомагають стримувати зростання вірусів в горлі. До того ж перетравлення рідин вимагає менших витрат організму, який і так ослаблений хворобою.
Вживання вітамінів необхідно під час грипу. Вони дають необхідні поживні речовини та мінерали. Особливо під час грипу корисні вітамін С, вітамін В6 і В12, селен і цинк.
Під час грипу потрібно вживати не менше 50 грамів білка в день. Вагітним і годуючим жінкам потрібно більше білка. Велика кількість білка міститься в багатьох продуктах, які потрібно вживати при грипі.
Вітамін В6 міститься в таких продуктах, як м’ясо індички, бобові, картоплю, шпинат, зернові.
Вітамін В12 — у молоці, рибі.
Вітамін С міститься у великій кількості в цитрусових, журавлині, чорній смородині, шипшині та інших продуктах.
Підписатися на:
Дописати коментарі (Atom)
Немає коментарів:
Дописати коментар