середа, 30 січня 2019 р.

Правильне харчування при грипі

При захворюванні на грип в першу чергу втрачається апетит. Але організму в цей час потрібні не тільки ліки, але і поживні речовини, щоб швидше впоратися з хворобою. Дієта під час захворювання на грип може допомогти впоратися з хворобою і відчувати себе краще. Які продукти і напої корисні при грипі, а від чого потрібно відмовитися під час хвороби, щоб швидше впоратися з грипом і відновитися після хвороби, дізнаєтеся в цій статті. Які продукти корисні при грипі Хороше харчування є обов’язковим під час грипу, щоб допомогти імунній системі боротися з вірусом. Не секрет, що правильне харчування і здорові звички допомагають підтримувати імунітет і здоров’я організму. Але деякі захворювання настільки підступні, що захворіти ними може практично кожна людина. Грип як раз і відноситься до такого захворювання. Вживання продуктів і дотримання дієти під час захворювання допоможе зменшити ускладнення після грипу, тривалість хвороби і швидше одужати і відновитися після грипу. Як швидше одужати можна почитати докладніше тут. Дотримання дієти під час хвороби також може знизити неприємні симптоми хвороби: нудоту, блювоту, лихоманку, ломоту та інші симптоми грипу. Під час грипу корисно вживати: Відвари лікарських трав; Свіжий фруктовий сік; Теплий бульйон, особливо корисний курячий бульйон; Запечену рибу або не жирне м’ясо; Легкі овочеві супи; Кисло-молочні продукти; Горіхи і насіння; Бобові; Яйця; Цитрусові. Вживання рідини: супів, бульйонів, соків, води, особливо важливо під час захворювання на грип. При високій температурі є ймовірність зневоднення організму, що в свою чергу може призвести до ускладнень і розвитку інших хвороб. Вживання рідини допомагає вивести з організму велику кількість токсинів. Тепле пиття і теплі бульйони також допомагають стримувати зростання вірусів в горлі. До того ж перетравлення рідин вимагає менших витрат організму, який і так ослаблений хворобою. Вживання вітамінів необхідно під час грипу. Вони дають необхідні поживні речовини та мінерали. Особливо під час грипу корисні вітамін С, вітамін В6 і В12, селен і цинк. Під час грипу потрібно вживати не менше 50 грамів білка в день. Вагітним і годуючим жінкам потрібно більше білка. Велика кількість білка міститься в багатьох продуктах, які потрібно вживати при грипі. Вітамін В6 міститься в таких продуктах, як м’ясо індички, бобові, картоплю, шпинат, зернові. Вітамін В12 — у молоці, рибі. Вітамін С міститься у великій кількості в цитрусових, журавлині, чорній смородині, шипшині та інших продуктах.

Немає коментарів:

Дописати коментар