неділя, 24 березня 2024 р.

Весняні канікули

Щоб весняні канікули пройшли добре треба пам'ятати про техніку безпеки, тому пропоную вам згадати правила безпечної поведінки:

- ПДР

- пожежна безпека

- поведінка під час повітряної тривоги

- правила поводження з газом та електрикою

- правила поведінки на вулиці


субота, 16 березня 2024 р.

Щорічно 9 та 10 березня Україна відзначає Шевченківські дні − дати народження і смерті поета, що став головним українським пророком і народним символом. Його називають провісником  нового життя, народним пророком, титаном духу, який уболівав за долю рідного народу, тому й залишив нащадкам духовний заповіт, що передається із покоління в покоління, від роду до роду. Духовну велич і красу українського слова він підніс на найвищу височінь.

З нагоди 210 річниці з дня народження пророка в Заліщицькій гімназії відбулось багато заходів, учасниками яких стали учні нашого класу. Владислав Мощук та Діана Верхомій взяли участь в конкурсі читців поезії.  Андрій Андрощук та Максим Стратій виконали пісню на слова Тараса Шевченка на святі з нагоди річниці. Кухарка Каріна, Гук Ілля та Мандзюк Артем читали вірші, присвячені поету. 



Також у нас в класі відбулась просвітницька година, під час якої ми згадали біографію Шевченка, його складний, тернистий життєвий шлях. А ще, за допомогою штучного інтелект у діти мали змогу поспілкуватися з Тарасом Григоровичем, поставити запитання та отримати на них відповіді.