неділя, 19 лютого 2023 р.

День героїв Небесної Сотні

 20 лютого Україна вшановує пам'ять героїв Небесної Сотні – українців, які змінили перебіг історії нашої держави. 9 років тому під час Революції гідності в центрі Києва відбулися масові розстріли протестувальників. Цьогорічна кампанія вшанування, яка триватиме з 15 по 20 лютого, пройде під гаслом «Небесна Сотня – перші герої російсько-української війни "


20 лютого 2014 року в середмісті столиці України загинула найбільша кількість осіб – 48. Їх разом з іншими 54 загиблими та смертельно пораненими учасниками мирних протестів упродовж зими 2013–2014 років і п’ятьма активістами Майдану, які загинули навесні 2014 року, відстоюючи демократичні цінності та територіальну цілісність України, назвали Героями Небесної Сотні.


вівторок, 7 лютого 2023 р.

День безпечного Інтернету

 7 лютого 2023 року у світі відзначається День безпечного Інтернету (Safer Internet Day) під гаслом “Разом для найкращого Інтернету”. 

У 1-А класі відбулась інформаційно- просвітницька година про правила безпечного користування інтернет-ресурсами, про способи маніпуляцій громадською думкою медіа засобами.

Також поговорили про різні способи булінгу в інтернеті та запобігання цьому.









 

пʼятниця, 3 лютого 2023 р.

Пам'яті героїв Крут


 Вшанування чину оборонців Крут – важлива частина нашої національної пам’яті, яка нагадує, що державність без армії неможлива. Хоробрість та жертовність крутянців зробила їх символом героїзму та самопожертви молодого покоління в боротьбі за незалежність.

В гімназії відбулась просвітницька година з нагоди вшанування пам'яті героїв Крут для учнів старших класів.