неділя, 20 березня 2016 р.

Малюнок Насті Чорної присвячений річниці з Дня народження Лесі Українки.

Україно! плачу слізьми над тобою…
Недоле моя! що поможе ся туга?
Що вдію для тебе сією тяжкою журбою?
Гай-гай, невелика послуга!..
Чи ж мало нас плаче такими сльозами?
Чи можем ми, діти, веселими бути,
Як ненька в недолі, в нужді побивається нами?
Де ж тута веселого слова здобути?..                                              
                                            
                                                        Леся УКРАЇНКА

Районні змагання з початкового технічного моделювання, присвячені 25-й річниці Незалежності України


У суботу, 12 березня 2016 року, у приміщенні Заліщицького районного центру науково-технічної творчості школярів відбулися районні змагання з початкового технічного моделювання (ПТМ). У змаганнях взяло участь 10 команд із сіл району та міста Заліщики.
Традиційно розпочинались змагання зі вступного слова директора ЦНТТШ Кравчука Б.О. та головного судді змагань Дронь Л.І. З привітальним словом виступили завідувач відділу з питань освіти Підгребя Н.М. та директор районного науково-методичного кабінету Кулачковський В.В.
Першим етапом змагань був теоретичний залік у вигляді тестів з питань безпеки життєдіяльності, застосування різноманітних інструментів і матеріалів при роботі в гуртках, знань будови та основних частин транспортної техніки тощо.
Практичний залік проводився паралельно у двох номінаціях: виготовлення паперової моделі автомобіля та виготовлення і запуск найпростішої схематичної моделі планера.

Завершились змагання привітанням переможців як в особистій першості, так і в командному заліку. І місце виборола команда Заліщицької державної гімназії. Вітаємо учня нашого к5ласу Долинчука Дениса з першим місцем у цих змаганнях. Молодець!!!