неділя, 28 лютого 2016 р.

Цікаві уроки англійської мови





Виховна година "Мова рідна, слово рідне"

В рамках тижня української мови в нашому класі відбувся виховний захід "Мова рідна, слово рідне". Його провела працівниця дитячої районної бібліотеки Леся Іванівна. Учні активно відповідали на цікаві запитання вікторини. Запорожан Віталіна, Безушко Віталіна та Томич Аня читали поезії про рідну мову. Юля Матіюк вразила всіх виконанням пісні про Україну.






Екскурсія в районну бібліотеку.

Нещодавно ми разом з класом побували в районній дитячій бібліотеці. Працівники відділу дитячої літератури познайомили нас із новими книгами, фондом бібліотеки. А ще розповіли про свято Святого Валентина. 



неділя, 14 лютого 2016 р.

Вітаємо учасників та переможців конкурсу "Міксіке": Костинюка Андрія, Безушко Віталіну, Кафлюка Руслана та Розновського Назара!



Всіх  закоханих та тих, хто в очікуванні кохання вітаємо з Днем Святого Валентина!


А як виник такий незвичайний День і хто його «винуватець», мало кому відомо. Сьогодні я розповім Тобі чудову історію виникнення Дня Святого Валентина.
Сталося це 269 року, коли Римською Імперією керував імператор Клавдій ІІ. В ті часи римській армії не вистачало солдат для військових походів, тож імператор вирішив… заборонити військовим одружуватися. Мовляв, одружений солдат більше думає про дружину та дітей, аніж про честь і славу країни.Та від такої дивної заборони молодь закохуватися менше не стала. На щастя молодих легіонерів, знайшовсясміливець, який, не побоявшись імператорського гніву, таємно вінчав наречених. Ним був священик Валентин із римського міста Терні.
Це був справжній романтик. Улюбленим заняттям священика було мирити посварених, допомагати писати любовні записки, від імені легіонерів дарувати квіти їхнім коханим.
Та не довго раділи молоді солдати разом зі священиком. Дізнавшись про «зраду», імператор наказав стратити Валентина. Легенда розповідає, що Валентин був закоханий у дочку тюремника та перед смертю написав їй любовного листа, де зізнався в своїх почуттях. Дівчина прочитала його лише після страти…

Відтоді 14 лютого всі закохані світу шанують пам'ять доброго священика Валентина, вітають одне одного зі святом та дарують подарунки.

неділя, 7 лютого 2016 р.

Вітаємо!
Присмак Анну-Марію (01.02.)
Безушко Віталіну
 (12.02.)
Боднара Тараса (23.02.)
Кафлюка Руслана
 (25.02.)

Вітаємо іменинників, які народились у лютому!

Бажаємо миру і світлої долі, Запалу, енергії, сили доволі. Творчого вогнику, віри й наснаги, Щедрості серця, людської поваги. На довгих стежках Вашої ниви Будьте завжди Ви здорові й щасливі!